Η Ιταλία
είναι η χώρα που παραδοσιακά δεν σερβίρει σπαγγέτι με κιμά
Τα μακαρόνια με κιμά είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα στην ελληνική κουζίνα, ωστόσο όταν μιλάμε για μακαρόνια ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος είναι στους Ιταλούς, οι οποίοι μάλιστα έχουν ενστάσεις για το πώς πρέπει να τρώγονται.
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Ιταλία
είναι η χώρα που παραδοσιακά δεν σερβίρει σπαγγέτι με κιμά. Με
τη μορφή τουλάχιστον που έχουμε μάθει εμείς στην Ελλάδα το πιάτο. Οι Ιταλοί
θεωρούν αυτά τα πιάτα μη αυθεντικά, καθώς η παραδοσιακή ιταλική σάλτσα μπολονέζ
σερβίρεται με ταλιατέλες.
Ως…
αυθεντίες στο είδος οι Ιταλοί λένε όχι στο συνδυασμό σπαγγέτι με σάλτσα κρέατος
(κιμά) όπως η μπολονέζ ή με κεφτεδάκια.
Η ιταλική
παράδοση ορίζει ότι η σάλτσα μπολονέζ σερβίρεται παραδοσιακά με ταλιατέλες στην
πόλη της Μπολόνια, από όπου προήλθε, κι όχι με σπαγγέτι.
Η Ιταλική
Ακαδημία Μαγειρικής έχει μια επίσημη συνταγή για το ragù alla bolognese που
καθορίζει συστατικά όπως κιμά, πανσέτα, λαχανικά, πουρέ ντομάτας, ζωμό κρέατος,
κρασί και γάλα.
Τονίζεται ότι αυτή η παραδοσιακή σάλτσα κρέατος προορίζεται για φρέσκα, σπιτικά ζυμαρικά, όπως ταλιατέλες, και όχι για σπαγγέτι.
newsbomb.gr/
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK






0 Σχόλια